Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars
 
 
De Betuwse Kring van Prentbriefkaartverzamelaars (BKvP) werd in 1994 opgericht door enkele enthousiaste verzamelaars.

Doelstelling
De doelstelling van de BKvP is de verzamelaars in staat te stellen om ervaringen uit te wisselen. Daarbij willen we de kennis met betrekking tot het verzamelen van prentbriefkaarten verdiepen. Dit toegespitst op topografische prentbriefkaarten in het algemeen, maar in het bijzonder prentbriefkaarten van Betuwse steden en dorpen.

Bijeenkomsten
Om deze doelstelling te bereiken organiseert de BKvP tweemaal per jaar een bijeenkomst waar d.m.v. lezingen verschillende aspecten van het verzamelen aan de orde komen. Ook wordt er aan de verzamelaars gelegenheid geboden materiaal te ruilen / kopen / verkopen. Leden van de BKvP hebben gratis toegang tot deze bijeenkomsten. 


Betuws Zoekplaatje...
Ongetwijfeld Betuws...Weet u wáár dit is?Meldt het via    Z.v.d.Schagt@kpnplanet.nl

Bulletin ‘Briefkaart’
Tweemaal per jaar verschijnt ons bulletin: ‘Briefkaart’. 
Dit is het contactblad voor de leden van de BKvP waarin thema-artikelen en wetenswaardigheden met betrekking tot het verzamelen worden gepubliceerd. Daarnaast bevat Briefkaart een aantal rubrieken zoals ‘Opsporing verzocht’, ‘Boekbespreking’, ‘Agenda’ en de zgn. ‘Briefkaartjes’; een vraag- en aanbodrubriek 
voor verzamelaars.

Ontwerp en afbeeldingen © Mac iWeb  & Gert de Kruijffmailto:Z.v.d.Schagt@kpnplanet.nl?subject=shapeimage_2_link_0

Wie zijn wij?

      - SPOTLIGHT -
Vergeten water!

De watersnood die op 
13 januari 1916 een groot deel
van Noord-Holland, steden en dorpen rond de Zuider-zee en enkele in Zuid-Holland deed onderlopen is voor sommigen een bekend feit, maar voor de grote meerderheid een totaal vergeten en onbekende gebeurtenis.Jacques Laureys heeft de
afgelopen jaren honderden originele door de fotografen zelf afgedrukte fotoansicht-kaarten over deze waters-nood verzameld. De mooiste foto’s zijn, samen met nog niet eerder gepubliceerde ooggetuigenverslagen en levensbeschrijvingen van de fotografen, nu voor het eerst bij elkaar gebracht in deze publicatie.
Euro 29,95
www.uitgeverijnoordholland.nlhttp://www.uitgeverijnoordholland.nlshapeimage_3_link_0
Woensdag 27 september 2017 – GELDERMALSEN
Avondbijeenkomst
GEBOUW “ONS HUIS”

Gezellig samenzijn. Luisteren naar een interessante lezing. Kopje koffie / thee. En bijpraten over onze boeiende hobby. Wellicht nog wat ruilen en/of verkopen. Kortom: de halfjaarlijkse avondbijeenkomst is een múst!

Gebouw Ons Huis, Herman Kuijkstraat 11 te Geldermalsen.

Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.